For to år siden ble den første nordnorske matfestivalen, SMAK, arrangert. Samme år lanserte Hurtigruten sitt nye matkonsept –Norway’s Costal Kitchen.

Fellesnevneren – lokalmatopplevelsen i fokus.

Lokalmatopplevelser har blitt en viktig faktor til innovasjon i reiselivet og i dagligvarebransjen. I 2014 kjøpte 43 prosent flere turister lokalmat på reise i Norge sammenlignet med året før. Samme år omsatte dagligvarehandelen lokalmat for 3 milliarder, en økning på 8,4.

Denne morgenen ser vi nærere på to konsepter som har begge bygger sin idé på å løfte lokale leverandører frem på markedet.

Hele Nord-Norges matfestival

SMAK går av stabelen 18-19september. Her vil du få oppleve mangfoldet av de fantastiske råvarene, matkulturen og kompetansen som finnes i landsdelen vår. Denne morgen får du en smakebit av folkefesten som er i vente og du vil høre hvordan man så verdien av å etablere en matfestival rettet mot lokale råvarer fra regionen.

Mona Hassfjord, Vican& Petter Markussen, Styret til SMAK.

 

The Costal Kitchen

For to år siden kastet Hurtigruten scampien, frossenpizzaen og biffsnadderen over bord, og satset i stedet på samarbeid med dyktige leverandører av lokale råvarer og mat med høy kvalitet. Nå gir Hurtigruten ut kokebok på fem språkhvor målet er at den skal bli den mestselgende norske kokeboka i utlandet, der norske mattradisjoner, med en moderne vri, presenteres.

Anne Marit Bjørnflaten, Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten.

Tidsramme

08:00 Frokost

08:15 FLOW Live :  Hva skjer under SMAK? Mona Hasfjord, Vican

08:30                      Hvorfor ble SMAK etablert? Petter Markusson, Styret i SMAK fesitvalen

08:40                      Norway´s Costal Kitchen, Anne Marit Bjørnflaten, Kommunikasjonsdirektør Hurtigruten

 

Drop-in kr.100 (ink mva)

Drop-in Student kr.50 (ink.mva)

1/2års Community Medlemskap kr.1740

 

 

Er du Community medlem eller ønsker å betale på stedet registrer du deg her:

Navn *
Navn

Alle som melder seg på vil automatisk bli lagt inn i vårt nyhetsbrev.