Nordnorske produkter konkurrer i en global økonomi. Vi må prestere i verdensklasse for å vinne. Mulighetene er her og flere har allerede utnyttet potensialet.

En av bedriftene som i dag allerede leverer verdensklasse er Tromsø-selskapet Invenia som leverer teknologi innen cybersikkerhet.

I dag er mye av informasjonen som deles på nett, f.eks passord og annen sensitiv informasjon, ikke kryptert. Det gjør det lett å kunne snoke i ubeskyttet informasjon til stor skade for de som rammes.


Invenia har utviklet Ensafer for kryptering av skytjenester, og teknologien kan bl.a. kryptere Dropbox som et av verdens mest benyttede nettbaserte fildelingssystemer. De har også utviklet en egen kryptert meldingstjeneste for iPhone, og i høst fikk de innvilget patent i USA på sin teknologi. Nylig fikk de også et stort oppdrag for norske myndigheter for utvikling av løsninger for kryptert samhandling på høyeste sivile sikkerhetsnivå i Norge.

Denne morgenen er det med det en liten bit verdensklasse på frokostmenyen.

Skal Tromsø bli en StartUp by og Nord-Norge bli en landsdel i verdnesklasse har vi mye og lære av de som allerede har klart bragden.


Velkommen til en lærerik og inspirerende frokost med Terje Wold, grunnlegger og CEO av Invenia.

 

Drop-inn 150kr (ink.mva)

Drop-inn student 50kr (ink.mva)

Er du Community medlem eller ønsker å betale på stedet registrer du deg her:

 

Navn *
Navn